Wat gebeurt er als je iemand blokkeert op Facebook Messenger

Mensen veranderen. De ene dag ben je beste vrienden met hen, en de volgende dag wil je hun naam niet eens horen of hun online profielen. Velen gebruiken Facebook Messenger uitgebreid om te chatten met vrienden en familie. Wat als u niet langer contact wilt houden met iemand op Messenger?




Doorgaans blokkeert u de persoon. Maar wat gebeurt er als je iemand blokkeert op Facebook Messenger? Kunnen zij uw online status zien? Kunnen ze je bellen? We zullen alle vragen in dit bericht beantwoorden terwijl we diep duiken om je te vertellen wat er gebeurt na het blokkeren van iemand op Facebook Messenger.

Laten we meteen aan de slag gaan.







Als u iemand op Messenger blokkeert, kunnen zij u een bericht sturen

Nee. Wanneer u iemand blokkeert, kan deze persoon u geen bericht sturen. Hetzelfde geldt ook voor jouw kant. Dit betekent dat zelfs u de mogelijkheid verliest om ze een bericht te sturen. Wanneer u de berichtenreeks aan beide kanten opent, ziet u het tekstvak, het camerapictogram en andere dingen die ontbreken in de balk onderaan. In plaats daarvan wordt u begroet door de & lsquo; u kunt niet reageren op dit gesprek & rsquo; melding op mobiele apparaten.

Op de website ziet u de & lsquo; Deze persoon is niet & rsquo; t beschikbaar & rsquo; bericht.





Kan een geblokkeerde persoon je bellen via Messenger

Nogmaals, het antwoord is nee. Als je iemand in Messenger blokkeert, worden allerlei interacties met hem gestopt. Gelukkig, anders dan blokkeren in WhatsApp waar je nog steeds de belknoppen ziet, verbergt Messenger de audio- en video-oproepknoppen voor beide partijen.





Als u iemand blokkeert, wordt het gesprek verwijderd

Nee. Als je iemand blokkeert, wordt de gespreksdraad van geen enkele kant verwijderd. Met andere woorden, de oude gesprekken blijven in Messenger en u kunt ze lezen totdat u de chatthread handmatig verwijdert.





Is de online status zichtbaar voor geblokkeerde contacten

Zelfs als u besluit de chatthread van de geblokkeerde persoon te behouden, kunt u deze niet zien huidige of laatste actieve status op Messenger. En de geblokkeerde persoon ook niet.

Ook op Guiding Tech
Top 13 tips en trucs voor Facebook Messenger
Lees verder




Wat gebeurt er met verhalen

Facebook- en Messenger-verhalen zijn vergelijkbaar maar toch anders. Als u op het ene platform post, wordt het automatisch op het andere platform gepost terwijl het voor u zorgt privacy instellingen.

Wanneer je iemand op Messenger blokkeert, kan de geblokkeerde persoon je Facebook- en Messenger-verhalen niet zien. Dus als je iets op de post plaatst Facebook-verhaal - waar je de persoon niet hebt geblokkeerd, kunnen ze dat ook niet zien, vergeet het Messenger-verhaal. Op dezelfde manier zie je het verhaal van de geblokkeerde persoon niet op Facebook of Messenger.





Kun je reageren op de vorige berichten

Als u de gespreksdraad van een geblokkeerde persoon opent, ziet u dat de reactieknop nog steeds zichtbaar is. Als je erop tikt, worden de reacties zichtbaar. Als u echter op een van hen tikt, krijgt u de melding dat u de persoon eerst moet deblokkeren.





Wat gebeurt er met groepen

Groepschats blijven onaangetast als je iemand blokkeert. Jullie kunnen allebei berichten van elkaar in de gemeenschappelijke groepen zien. Facebook laat je echter weten wanneer je een groep binnengaat waar iemand uit voorzorg een bericht op Messenger heeft geblokkeerd.





Wordt een persoon op de hoogte gesteld wanneer u deze blokkeert

Nee. De andere persoon ontvangt geen enkele melding. Ze verliezen echter de mogelijkheid om berichten te sturen of je te bellen, zoals we hierboven hebben gezien.





Verschil tussen iemand blokkeren op Messenger versus Facebook

Als je denkt dat iemand blokkeren op Facebook of Messenger hetzelfde zou opleveren, mijn beste vriend, heb je het mis. Beide zijn twee afzonderlijke dingen. Vanaf het begin, wanneer je op de blokkeerknop op Messenger drukt, wordt je gevraagd of je alleen hun berichten wilt blokkeren of ze ook op Facebook wilt blokkeren.

De eerste blokkeert ze alleen op Messenger, en de hierboven genoemde dingen blijven waar. Het heeft geen invloed op uw verbinding met hen op Facebook. Dat wil zeggen, je kunt ze nog steeds bekijken Facebook profiel (u blijft vrienden met hen op Facebook) en communiceert met hen op Facebook (commentaar en zoals). Alleen als je ze op Facebook blokkeert, verlies je de toegang tot hun profiel (de persoon is onvriendelijk) en andere interacties op Facebook, waaronder Messenger.





Hoe te weten of iemand je heeft geblokkeerd op Facebook Messenger

Om dingen privé te houden, informeert Facebook niet of maakt het echt duidelijk dat iemand is geblokkeerd. Fouten zoals & lsquo; deze persoon is momenteel niet beschikbaar & rsquo; of & lsquo; u kunt dit gesprek niet beantwoorden, & rsquo; geven aan dat u bent geblokkeerd. Maar nogmaals, dit is geen nauwkeurige manier om te weten of je bent geblokkeerd. Dat komt omdat u soms dezelfde melding ontvangt als de persoon zijn Facebook-account heeft gedeactiveerd.

Professionele tip: Wanneer iemand zijn Facebook-account deactiveert, ziet u 'Facebook-gebruiker' in plaats van zijn naam.

Een andere manier om te weten of je geblokkeerd bent, is door een wederzijdse vriend te vragen. Als ze de genoemde persoon een bericht kunnen sturen, dan heb je het goed geraden - je bent geblokkeerd.

Ook op Guiding Tech
#gtanswers
Klik hier om onze gtanswers artikelenpagina te bekijken



Wat gebeurt er als je iemand op Messenger deblokkeert

Als je de geblokkeerde persoon deblokkeert, worden alle beperkingen verwijderd en kun je met hen communiceren via Messenger. Dat betekent dat je berichten kunt sturen en bellen, hun online status en verhalen kunt bekijken.





Krijg je gemiste berichten na het deblokkeren op Facebook Messenger

Omdat geen van de twee partijen elkaar een bericht kan sturen wanneer een van hen is geblokkeerd, is er dus geen kans dat er berichten ontbreken of worden opgehaald nadat ze zijn gedeblokkeerd.





Hoe iemand op Messenger te blokkeren

Hier & rsquo; s wat u moet doen.

Blokkeren op mobiele apps

Volg deze stappen om iemand op iPhone- en Android-apps te blokkeren:

Stap 1: Start Facebook Messenger en open de chat-thread die u wilt blokkeren.

Stap 2: Tik bovenaan op de naam van de persoon die aanwezig is.

Stap 3: Tik in het volgende scherm op Blokkeren. U krijgt twee opties. Tik op Berichten blokkeren.

Blokkeren op website

Start daarom Messenger.com. Beweeg uw muis over het contact dat u wilt blokkeren en klik op het pictogram Instellingen. Selecteer Blokkeer berichten in het menu.





Deblokkeren op Messenger

Om dit te doen op mobiele apps, volgt u deze stappen:

Stap 1: Start Facebook Messenger en tik bovenaan op het pictogram van de profielfoto.

Stap 2: Tik op Mensen gevolgd door Geblokkeerde mensen.

Stap 3: Tik op Presenteren deblokkeren naast de persoon die u wilt deblokkeren.

Ook op Guiding Tech
Facebook Messenger VS Messenger Lite: wat is de enige voor jou?
Lees verder




Neem een ​​pauze

Block is een strikte manier om mensen te vermijden. Denk goed na voordat je iemand blokkeert. Gelukkig biedt Facebook andere alternatieven om de communicatie met anderen te verbreken. U kunt bijvoorbeeld demp ze of negeer ze. Net als blok, in beide gevallen, wordt de andere persoon niet op de hoogte gebracht.

Volgende: hou je ervan berichten over Messenger te posten? Verhoog de kwaliteit en coolheidsfactor van uw Messenger-verhalen met deze handige tips en trucs.