Kan ik zien wie mijn Facebook-profiel heeft bekeken?

'Klik hier om te zien wie uw Facebook-profiel heeft bekeken' - Als u een actieve Facebook-gebruiker bent, moet u dit aas heel vaak op uw Facebook-tijdlijn hebben gezien. Of misschien kan dit worden toegeschreven aan het feit dat wij, als mensen, een zeer nieuwsgierige aard hebben en wij graag onze populariteit online. Wat de reden ook is, de vraag 'Wie heeft mijn Facebook-profiel bekeken' of 'Wie heeft mijn Facebook-pagina bezocht' blijft een van de meest populaire in het afgelopen decennium.




Gezien de hoeveelheid tijd en energie die velen van ons steken in het charmeren van een Facebook-pagina, is het heel normaal dat iemand nieuwsgierig wordt naar zijn profielbezoekers.



Als je een van deze nieuwsgierige mensen bent, maak je dan klaar voor wat teleurstelling. Nee, FB laat u niet weten wie uw profiel heeft bezocht - of het nu vrienden of vreemden zijn. Er is ook geen enkele manier om erachter te komen wie uw Facebook-profiel heeft bezocht.

Zie ook: Hoe Facebook Profile Guard te gebruiken om uw profielfoto's te beschermen



Mythe oorsprong

Deze mythe lijkt te zijn ontstaan ​​uit de dagen van orkut. Als je je dat herinnert, had orkut de beroemde Profiel bezoekers optie waarmee u kunt zien wie uw profiel heeft bezocht en vice versa.

Omdat Facebook langzaam Orkut op het sociale mediaplatform verving, was dit een van de vragen die weigerden te vervagen. En zelfs als u ervoor kiest om het te vergeten, zorgen de app-meldingen van derden ervoor dat de nieuwsgierigheid opnieuw wordt aangewakkerd.

Gezien de hoeveelheid tijd en gegevens waarin Facebook heeft geïnvesteerd uw online beweging volgen, is het normaal dat ze deze gegevens hebben.

Simpel gezegd, ze hebben de gegevens, maar nee, ze delen deze met niemand

En het is zeer onwaarschijnlijk dat de social media-gigant de profiel-ID's of de profielbezoekers zou uitbesteden voor het beantwoorden van iets zo triviaal als 'Wie heeft mijn Facebook-profiel bezocht'.

Simpel gezegd, ze hebben de gegevens, maar nee, ze delen deze met niemand.





Alternatieven voor apps

Gezien een aantal resultaten dat Google ophaalt wanneer u de zoekopdracht in het zoekvak typt, of het feit dat elke maand of zo iemand een bericht zou delen met de lijst die bezoekt, is de mythe verre van dood.

Er zijn een aantal Facebook-apps, Android-apps of Google Chrome-extensies die het gerucht 'Facebook-tijdlijnbezoekers' goed doen groeien. Veel van de apps zijn echter tweerichtingsverkeer.

Ze zullen je alleen een resultaat laten zien als je er iets voor ruilt. Het kan alles zijn, alleen uw persoonlijke gegevens, het recht op toegang tot de lijst van uw vrienden of gewoon om een ​​betaling vragen als u wilt zien wie uw profiel bekijkt. Of in veel slechtere staat, kunnen ze zelfs infecteer uw systeem met malware.

Bekijk meer: Nieuwe exploit steelt wachtwoorden en clickjacks uw Android-apparaat

Een veel voorkomende methode die zijn rondes doet, is dat u de bezoekers van de broncode kunt zien (klik met de rechtermuisknop op de browser> selecteer weergave paginabron).

Maar als je het goed zou onderzoeken, is het alleen een chatlijst uit je vriendenlijst en bevat het weinig van je niet-vriend (Doe een Ctrl + F en zoek naar InitialChatFriendsList). Met andere woorden, FB toont geen profiel-ID's die geen Facebook-vrienden zijn.

Kortom, de functionaliteit van deze apps kan in het beste geval worden gevisualiseerd door helemaal niets te doen of uw gegevens te stelen onder het mom van een click bait-app.

Om niet te vergeten dat je een keer geeft app toestemming, blijft het daar totdat u de toegang handmatig intrekt.

Er staat dus veel op het spel wanneer je gewoon wilt zien wie je profiel heeft bezocht.





Hoe veilig te blijven

Als je dergelijke apps eerder toestemming hebt gegeven, ga dan naar Instellingen> Apps en de toegang intrekken. Op dit punt rijst er nog een vraag - hoe weet ik of iemand mij op Facebook volgt?

Nou, in de loop der jaren heeft Facebook de extra mijlen afgelegd om veel binnen te halen veiligheidsvoorzieningen in het platform. Bekende personen bepalen wie uw Facebook-profiel kan ontdekken en wie uw basisinformatie op Facebook kan zien of wie uw Facebook-profielfoto kan bekijken.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is, zorgen deze stappen ervoor dat uw online activiteit wordt uiteindelijk niet aan de hele wereld getoond.

Het komt erop neer dat Facebook u niet vertelt wie uw profiel heeft bezocht en ook niet aan anderen wanneer u dat profiel heeft bezocht. Dus de volgende keer ziet u een app-advertentie waarvan u weet wat u moet doen.